Donacija u Tešnju

06.08.2013.

Sberbank BH donirala je namještaj Centru za socijalni rad u Tešnju, te dnevnom boravku za djecu sa posebnim potrebama, koji djeluje u sklopu ovog Centra. Vrijednost donacije je oko 5.000 KM, što podrazumijeva stolove, ormare, stolice, monitore, te dosta drugog namještaja. 
„Postojeći namještaj u Centru za socijalni rad star je više od 30 godina, veoma je neuslovan za korištenje, te nam je ova donacija došla kao spas u zadnji čas, obzirom da novi namještaj nismo u mogućnosti samostalno nabaviti“, izjavila je direktorica Centra za socijalni rad Tešanj, Sabrija Kavazović. „Radosni smo što ćemo dio namještaja iskoristiti za potrebe dnevnog boravka za djecu sa posebnim potrebama, koji djeluje u okviru Centra“, dodala je Kavazović.

 „Za par sedmica obilježavamo 10 godina poslovanja na području Tešnja, što je zaista značajan jubilej. Donacijom ovog namještaja Centru za socijalni rad željeli smo naglasiti našu opredjeljenost za brigu o lokalnim zajednicama u kojima poslujemo“ istakao je predsjednik Uprave Sberbank BH, Edin Karabeg.

Riješen problem nabavke namještaja u Centru za socijalni rad Tešanj

Vrijednost donacije Sberbank BH 5.000 KM