Donacija vrtićima u Zenici i Visokom

28.12.2015.

U okviru obilježaanja mjeseca štednje predstavnici Sberbank BH su posjetili JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica i JU Predškolski odgoj i obrazovanje Visoko i uručili im tehnička sredstva neophodna za unaprjeđenje nastavnog procesa.

"Princip koji primjenjujemu u poslovanju, a to su potrebe klijenata kao polazna osnova svega primijenili smo i prilikom ovih donacija. Nismo željeli donirati stvari koje im neće trebati, pa smo kontaktirali vrtiće i sa njima usaglasili šta im je najpotrebnije. Vrtić u Zenici je iskazao potrebu za Smart TV, a vrtić u Visokom za fotoaparatom i školskim priborom" istakao je Jasmin Malićbegović, direktor regije Zenica u Sberbank BH prilikom uručenja donacije.

"Svaki vid donacije nam je dobro došao. Ovaj moderni TV koji smo dobili od Sberbank BH će značajno unaprijediti nastavu engleskog jezika, ali i druge nastavne aktivnosti. Zahvalni smo Sberbanci što nam je donirala ovaj TV", izjavila je Jasmin Gasal, direktorica JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica. 

"Osnovna zadaća vrtića je poticanje cjelovitog razvoja svakog djeteta, prepoznavanje i zadovoljavanje djetetovih potreba na pravi način i u pravo vrijeme. Odgojni uvjeti u kojima se nalazi dijete do polaska u školu, u najvećoj mjeri kreiraju njegov daljnji napredak i razvoj. Zahvalni smo Sberbank BH jer je svojom donacijom obogatila rad naše ustanove", izjavila je Suada Mlaćo, direktorica JU Predškolski odgoj i obrazovanje Visoko.