Izložba dječijih radova

28.12.2015.

Sberbank BH predstavila najboljih 60 dječijih likovnih radova
Pobjednicima konkursa uručene nagrade

Sberbank BH je u poslovnici Stari Grad postavila izložbu najboljih 60 radova sa nagradnog likovnog konkursa "Kako ja zamišljam Sberbank kasicu/Sberbank maskotu?" organizovanog povodom obilježavanja međunarodnog dana štednje, a na koji je pristiglo više od 1850 radova iz cijele Bosne i Hercegovine. Prilikom otvaranja izložbe pobjednicima konkursa Jakovu Veliću iz Širokog Brijega, Merimi Pobrić iz Mostara i Emini Ahmić iz Zenice uručene su nagrade tablet Samsung Galaxy Tab 4, bicikl i poklon bon u vrijednosti 100 KM za kupovinu sportske opreme.

"Naš konkurs je naišao na izvanredan odziv kod mališana. Dobili smo više od 1850 radova, te je zaista bilo veoma teško napraviti selekciju i izabrati najbolje. Bilo je dosta radova koji su nam se svidjeli, te smo odlučili da napravimo izložbu 60 najboljih radova kako bismo se i na ovaj način zahvalili mališanima koji su crtali Sberbank maskotu. Izložba će u tokom ovog i narednog mjeseca biti postavljena u našoj poslovnici u Starom Gradu i dostupna svim zainteresovanim posjetiocima", izjavio je Vedran Peršić, vođa odjela Marketing i Komunikacije u Sberbak BH.

"Raduje nas činjenica da smo izložbu otvorili u prisustvu sva tri pobjednika konkursa koji su došli iz Širokog Brijega, Mostara i Zenice da uveličaju ovu našu izložbu" dodao je Peršić.