Jednostavnije kreditiranje penzionera

25.07.2013.

Sberbank BH i Federalni zavod MIO/PIO potpisali su sporazum kojim je penzionerima koji primaju penzije preko Federalnog zavoda za MIO/PIO omogućen nesmetan pristup kreditnoj ponudi Sberbank BH. Penzionerima je na ovaj način olakšano korištenje proizvoda i usluga ove banke posebno kreiranih za njihove potrebe, te obezbijeđene dodatne pogodnosti pri korištenju tih proizvoda i usluga.  

 „Mi nastojimo svoje višegodišnje iskustvo sa različitih tržišta primijeniti i ovdje, vodeći računa o svim kategorijama stanovništva, među kojima je i penzionerska populacija, koja je često neopravdano zapostavljena. Za naše sugrađane u trećoj životnoj dobi kreirali smo paletu proizvoda, među kojima bih istakao penzionerski kredit, sa fiksnom kamatnom stopom i bez žiranata. Osim toga nudimo i Senior Plus paket, koji im pruža niz pogodnosti, kao što su popust za naknadu za obradu penzionerskih kredita te mogućnost prekoračenja po tekućem računu“, izjavio je direktor poslovanja sa stanovništvom Sberbank BH, Jasmin Spahić.

 „Mi nastojimo, u skladu sa našim mogućnostima, poboljšati status naših penzionera. U tom kontekstu treba posmatrati i ovaj sporazum sa Sberbank BH, kojim je penzionerima omogućen lakši i jednostavniji pristup korištenju usluga ove banke“, izjavio je šef Ureda za odnose s javnošću FZ MIO/PIO, Amel Lizde.

 Kamatna stopa za ove penzionerske kredite je među najpovoljnijim na tržištu. Sberbank BH će i dalje, u sklopu svoje poslovne strategije, nastaviti sa razvojem proizvoda i usluga prilagođenih potrebama klijenata različitih starosnih skupina.

Za više od 385.000 penzionera olakšan pristup kreditnim sredstvima