Najbolja banka u Rusiji i CIE

17.07.2013.

Moskva – „Euromoney“ magazin proglasio je Sberbank najboljom bankom u Rusiji i najboljom bankom u Centralnoj i Istočnoj Evropi  na svojoj godišnjoj ceremoniji. Nagrada je predstavnicimai Sberbank uručena u Londonu u prisustvu više od 500 vodećih bankara iz cijelog svijeta.

Zvanična „Euromoney“ ceremonija nagrađivanja izvrsnosti se organizuje godišnje i od strane mnogih je ocijenjena kao jedno od najvažnijih priznanja za globalne finansijske usluge. Kriteriji ocjenjivanja uključuju veličinu, profitabilnost, rast, napredak u odnosu na konkurenciju i sposobnost prilagođavanja promjenama na tržištu s ciljem zadovoljavanja potreba klijenata. Procjenu ovih kriterija i selekciju najuspješnijih banaka realizuje stručni žiri koji sačinjavaju nezavisni i visoko cijenjeni urednici, novinari i istraživači.


Komentarišući nagradu CEO i Predsjednik Upravnog odbora Sberbank Rusija Herman Gref je istakao: "Nagrade 'Euromoney' za izvrsnost izuzetno su cijenjena referenca u industriji i počastvovani smo što su nam pripale nagrade kako u kategoriji za Rusiju, tako i u kategoriji za Centralnu i Istočnu Evropu. Zajedno, ove nagrade predstavljaju još jedan pokazatelj da Sberbank nastavlja da izrasta u vodeću svjetsku finansijsku instituciju”.

Euromoney proglasio Sberbank najboljom bankom u Rusiji i Centralnoj i Istočnoj Evropi