Novogodišnja akcija štednja

28.12.2015.

Zimska praznična akcija štednje u Sberbank BH

Sberbank BH je i ovu Novu godinu dočekala prazničnom akcijom za klijente. Ova akcija je svojevrsna nagrada Sberbank BH klijentima za njihovu vjernost i povjerenje tokom 2014. godine. Klijenti su u mogućnosti ugovoriti oročenu štednju na 13 i 24 mjeseca po vrlo atraktivnim kamatnim stopama.

„Praznično vrijeme je vrijeme darivanja, vrijeme kad posebno mislimo jedni na druge. U tom prazničnom duhu i mi smo za klijente koji oroče sredstva do kraja januara 2015. godine pripremili zaista atraktivne kamatne stope od 2,2 % na 13 mjeseci do 3,3% na 24 mjeseca. Osim toga, za sve klijente koji oroče novac u ovom periodu smo pripremili i prigodan zimski poklon“, izjavila je Emina Muharemović, direktorica prodaje i poslovne mreže u Sberbank BH.

Sberbank BH u protekle dvije godine koliko posluje na ovom tržištu u okviru Sberbank grupacije bilježi konstantan rast svih poslovnih parametara. Banka je 2014. godinu ove godine okončala zavidnom stopom rasta depozita stanovništva od oko 10%, što je poredeći sa rastom tržišta u navedenom periodu veoma dobar rezultat.