Ovlašteni mjenjač Sberbank BH

17.10.2013.

Sberbank BH je proširila mogućnosti saradnje sa pravnim licima u segmentu mjenjačkih poslova. Od početka oktobra 2013. godine ova usluga je uvedena u ponudu Sberbank BH, kako bi se na taj način unaprijedila saradnja sa pravnim licima koja žele ostvariti dodatne prihode. Ovlašteni mjenjač u ime banke vrši prodaju i kupovinu stranih valuta u skladu sa kursnom listom banke, uz standardne uslove i naknade dogovorene sa bankom i bez nekih drugih dodatnih provizija za klijente. Prvi klijent sa kojim je Sberbank BH potpisala ugovor je Maxi doo Orašje, koji je svojim klijentima, posjetiocima City Centra INN i Maxi marketa u Orašju omogućio zamjenu stranih valuta po atraktivnim uslovima.  

„Saradnju sa Sberbank BH uspostavili smo početkom godine, na obostrano zadovoljstvo. Ta saradnja je dodatno učvršćena otvaranjem poslovnice Sberbank BH u Orašju, čime su nama kao kompaniji, ali i svim građanima Posavine usluge Sberbank BH postale lakše dostupne. Potpisivanjem ugovora o obavljanju poslova ovlaštenog mjenjača dodatno smo unaprijedili našu saradnju i ojačali međusobne odnose“, istakao je Drago Živković, vlasnik Maxi doo Orašje.

Sberbank BH će nastaviti sa širenjem mreže ovlaštenih mjenjača kako bi građanima omogućila lakšu i jednostavniju zamjenu stranih valuta.

Nova usluga Sberbank BH