Počela imidž kampanja

06.06.2013.

Sarajevo, 05.06.2013. - “Vaša priča. Vaša banka.” je slogan koji je Sberbank prezentirala u Evropi putem video spota čija će premijera biti realizovana u četvrtak širom Bosne i Hercegovine. Ovaj spot je dio šire nacionalne kampanje koja ima za cilj predstavljanje najveće, najbrže rastuće i veoma dinamične bankarske organizacije u svijetu.

Sberbank je ušla u Centralnu i Istočnu Evropu akvizicijom Volksbank International AG u februaru 2012. U ovoj regiji, Sberbank želi biti prepoznata kao inovator koji postavlja standarde, te kao bankarska organizacija u usponu. U Bosni i Hercegovini, Sberbank BH će se fokusirati na dodatno poboljšanje usluga koje nudi klijentima u segmentima stanovništva i pravnih lica.  

“Kada govorimo o odnosima sa kupcima, ne mislim samo na ljubaznosti i efikasnost, iako je očito da su ove stvari veoma bitne, već takođe mislim i na sposobnost slušanja onoga što naši klijenti žele. Razvijamo naše proizvode kao odgovor na potrebe naših klijenata. To je, vjerujem, ključ za razvoj snažne i obostrano korisne povezanosti na duži rok” rekao je predsjednik Uprave Sberbank BH Edin Karabeg.

Sberbank radi na modernizaciji i unaprjeđenju svoje infrastrukture i tehnologije u nastojanju da poboljša iskustva klijenata u poslovanju sa bankom. Poslovnice banke postaju svježe obojene, svijetle, tople i prostrane, sa prijateljskim ozračjem. One su moderne, veoma prikladne za poslovanje i opremljene sa Wi-Fi i internet uglovima. Putem efektivne interakcije sa klijentima, zajedno sa vrhunskom tehnologijom, Sberbank je u poziciji da ponudi rješenja u potpunosti prilagođena klijentima i njihovim potrebama.

Već 170 godina Sberbank uči od 100 miliona svojih klijenta. „Smatramo da je to jedini način da odgovorimo na vaše stvarne potrebe” kaže se u video spotu koji će biti emitovan tokom promotivne korporativne kampanje.

Sberbank je najveća ruska banka, kojoj pripada 27% ukupne bankarske aktive u Rusiji i zapošljava preko 240.000 ljudi. Osnivač i većinski dioničar Sberbank je Centralna banka Rusije koja posjeduje 50% ukupnog dioničkog kapitala + 1 dionicu sa pravom glasa. Banka raspolaže najvećom mrežom poslovnica sa preko 19.000 ekspozitura te pored Volksbank International-a posjeduje i banke-kćerke u Kazahstanu, Ukrajini, Bjelorusiji, Švicarskoj i Turskoj, podružnice u Indiji, te predstavništva u Njemačkoj i Kini.


Proizvodi i usluge Sberbank razvijaju se u skladu sa potrebama klijenata