Prva štednja kao novogodišnji poklon - Volksbank BH donirala štedne kasice djeci SOS Kinderdorf

26.12.2012.

Povodom predstojećih novogodišnjih praznika Sberbank BH, članica grupacije Sberbank razveselila je svako dijete iz Organizacije SOS Dječija sela u Sarajevu sa 270 štednih kasica, u obliku maskote banke – simpatičnog zeka VIBI. ViBi dječija štednja je štedni ulog, namijenjen djeci do navršenih 15 godina života, u sklopu Sberbank ponude.

„Pored mnogobrojnih zadataka koji se svakodnevno nalaze pred SOS mamama, jedna od važnih lekcija koju moraju naučiti djecu o kojoj brinu je i odgovoran odnos prema novcu. Štedne kasice koje su uručene danas ispred Sberbanke dodatno će, vjerujem, podstaknuti štednju dječaka i djevojčica“ rekao je Amir Omanović, nacionalni direktor Organizacije SOS Dječija sela BiH.

Djeca će unutar svake kasice pronaći simbolični iznos od 10 KM, poklon od Sberbanke, kao početak vlastite štednje.

„Dječje štedne kasice su istovremeno radost, ali i put odgoja djece da nauče od malih nogu odvajati po marku i tako štedjeti. To je u stvari obezbjeđivanje sigurne budućnosti za naše najmlađe.“ - izjavio je direktor Sberbank gdin Edin Karabeg.

Organizacija SOS Dječija sela BiH, kroz porodični model brige, trenutno brine o 269 dječaka i djevojčica bez roditeljskog staranja u 28 SOS porodica. U Bosni i Hercegovini djeluju dva SOS Dječija sela – u Sarajevu i Gračanici, u kojima se, kroz porodični model brige osigurava toplo i sigurno mjesto za odrastanje djece.


Kontakt za medije:

Naida Kundurović
PR Manager
Marketing i Komunikacije
Marketing & Communications


Fra Anđela Zvizdovića 1
71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel.: +387 33 295635
Fax: +387 33 295603 

OBAVIJEST ZA MEDIJE