Računari za škole u Sanskom Mostu

28.12.2015.

Sberbank BH donirala računare školama u Sanskom Mostu 

Osam računara za dvije škole stradale u prošlogodišnjim poplavama

Sberbank BH je donirala osam računara OŠ Mahala i OŠ Prva sanska škola u Sanskom Mostu. Donacija je realizovana u okviru projekta nabavke računara za škole i institucije kulture stradale u prošlogodišnjm poplavama. Projekat je započet krajem 2014, a nastavljen je i ove godine. Računari će biti iskorišteni za uspostavu internet kutaka koji će biti na raspolaganju učenicima ovih škola.

„Računari koje doniramo školama u Sanskom Mostu bit će na raspolaganju svim učenicima, u okviru internet kutka koji će biti uspostavljen. Ovi računari će unaprijediti edukacijske procese u školi i pomoći u usvajanju novih znanja“, izjavila je Aida Kurbegović, direktorica poslovnice Sberbank BH u Sanskom Mostu.

„Zahvalni smo Sberbank BH na ovoj donaciji koja će nam omogućiti da odemo korak dalje, te da učenicima osim u kabinetima informatike, omogućimo korištenje savremenih tehnologija tokom cijelog boravka u školi“, izjavio je Meho Batić, direktor OŠ Mahala, Sanski Most.

Projekat podrške školama i institucijama kulture pokrenut je prošle godine sa ciljem pomoći školama i institucijama kulture da lakše prevaziđu posljedice poplava koje su pogodile region. U okviru ove akcije donirano je više od 30 računara.