Sberbank BH donirala 11 računara

28.12.2015.

Projekat podrške školama i institucijama kulture stradalim u prošlogodišnjim poplavama proširen je i na podršku školama i institucijama kulture na svim područjima u kojima Sberbank BH posluje, a u skladu sa strategijom poslovanja i djelovanja u lokalnim zajednicama. U okviru ovog projekta direktorica prodaje i poslovne mreže u Sberbank BH Emina Muharemović u protekloj je sedmici u ime Sberbank BH uručila donaciju računara direktorima OŠ Isak Samokovlija Sarajevo i OŠ Safvet beg Bašagić. Obje ove škole ukupno pohađa više od 1600 učenika, kojima će ovi računari biti korisni za unaprjeđenje znanja. Donirano je pet računara OŠ Isak Samokovlija u Sarajevu i šest računara OŠ Safvet beg Bašagić u Visokom.

„Svjesni finansijske situacije u obrazovnim i kulturnim institucijama i njihovih mogućnosti za nabavku opreme i nastavnih sredstava odlučili smo proširiti naš projekat i na druge škole na područjima u kojima Sberbank BH posluje. Drago nam je da smo u prilici donirati ove računare i pomoći unaprjeđenje nastavnih procesa u školi", istakla je Muharemović prilikom uručenja donacije.

Tatarević Mehmed, direktor OŠ Safvet beg Bašagić Visoko izjavio je da će ovi računari odmah biti raspoređeni u učionice u kojima se nastava odvija za niže razrede, radi unaprjeđenja nastavnih procesa.