Sberbank BH i JP Međunarodni aerodrom Sarajevo potpisali su ugovor o saradnji, kojim je svim posjetiocima aerodroma omogućen besplatan WiFi.

09.04.2014.

Sberbank BH omogućila besplatan internet na aerodromu Sarajevo

Dodatna pogodnost za više od 665.000 putnika

Sberbank BH i JP Međunarodni aerodrom Sarajevo potpisali su ugovor o saradnji, kojim je svim posjetiocima aerodroma omogućen besplatan WiFi Internet. Radi se o višegodišnjem ugovoru kojim je  posjetiocima aerodroma omogućeno besplatno korištenje prvih 15 minuta WiFi interneta. Usluga je na raspolaganju posjetiocima aerodroma od danas.

„Prošle godine kroz sarajevski aerodrom prošlo više od 665.000 putnika, te brojni članovi njihovih porodica ili prijatelji koji su ih došli ispratiti, među kojima je značajan broj naših klijenata. Njima, ali i svim drugim putnicima i posjetiocima, čiji će broj ove godine još rasti, obezbijedili smo besplatno korištenje interneta u prvih 15 minuta. Sve za klijenta jedan je od temelja naše poslovne strategije, a u skladu s tim kontinuirano nastojimo da unaprijedimo naše usluge i da klijentima ponudimo više“ izjavio je Edin Karabeg, direktor Sberbank BH.

„Uspostavili smo saradnju sa Sberbank na obostrano zadovoljstvo. Nama je u interesu da se putnici osjećaju što ugodnije dok borave na aerodromu, a ovo je svakako pogodnost vrijedna pažnje. Drago nam je da je Sberbank prepoznala ovu pogodnost i odlučila pokriti troškove korištenja interneta putnika i posjetilaca aerodroma Sarajevo. U prvom kvartalu ove godine kroz Aerodrom je prošlo više od 117 000 putnika, a očekujemo da će ove godine njihov broj još više rasti, te će ovu pogodnost Sberbanke i Aerodroma moći koristiti više od 700.000 putnika“, izjavio je Ivan Veličan, direktor Međunarodnog Aerodroma Sarajevo.