Sberbank BH od sada i u Orašju

04.07.2013.

Orašje/Sarajevo, 03.07.2013. – Nova poslovnica Sberbank BH otvorena je u srijedu 03.07. u Orašju, čime je ozvaničen početak širenja mreže u Bosni i Hercegovini. Otvaranjem ove poslovnice osnažena je pozicija Sberbank BH na području Posavine, a klijenti su dobili mogućnost korištenja različitih vrsta bankarskih usluga po veoma atraktivnim uslovima.
„Raduje nas činjenica da širimo poslovnu mrežu i na područje Posavine, koje ima značajne potencijale, posebno u segmentu poljoprivrede i prehrambene industrije. Novom poslovnicom se približavamo našim klijentima na ovom području i omogućavamo im da jednostavnije i lakše koriste naše usluge“, izjavio je predsjednik Uprave Sberbank BH Edin Karabeg.
„Građanima Orašja, ali i šire regije, želimo poručiti da nam se mogu obratiti u svakom trenutku, a mi ćemo se potruditi da pronađemo njima prilagođeno rješenje iz široke palete proizvoda i usluga koje nudimo“, zaključio je Karabeg.
Poslovnica je smještena u okviru City centra In (Maxi centar) u Orašju, u XIV ulici na br. 97. Klijentima će osoblje poslovnice biti na raspolaganju radnim danima od 08 do 16 sati.

Kontakt za dodatne informacije:

Sberbank BH, Odjel Marketing i komunikacije
e-mail: komunikacije@sberbank.ba
telefon: 033 295 635

Sberbank je najveća ruska banka, kojoj pripada 27% ukupne bankarske aktive u Rusiji i zapošljava preko 240.000 ljudi. Osnivač i većinski dioničar Sberbank je Centralna banka Rusije koja posjeduje 50% ukupnog dioničkog kapitala + 1 dionicu sa pravom glasa. Banka raspolaže najvećom mrežom poslovnica sa preko 19.000 ekspozitura te pored Volksbank International-a posjeduje i banke-kćerke u Kazahstanu, Ukrajini, Bjelorusiji, Švicarskoj i Turskoj, podružnice u Indiji, te predstavništva u Njemačkoj i Kini.

Saopštenje za javnost

Sberbank BH širi svoju poslovnu mrežu

Otvorena nova poslovnica u Orašju