Sberbank BH se pridružila obilježavanju 30. godišnjice zimskih Olimpijskih igara postavkom izložbe originalnih Olimpijskih eksponata.

12.02.2014.

Sberbank BH se pridružila obilježavanju 30. godišnjice zimskih Olimpijskih igara postavkom izložbe originalnih Olimpijskih eksponata u poslovnici u Starom Gradu. Ovu izložbu, koju Sberbank BH realizuje u saradnji sa Olimpijskim muzejom u Sarajevu, posjetili su učenici OŠ „Safvet beg Bašagić“.    

Učenike je, osim predstavnika Sberbank BH, ugostio i direktor Olimpijskog muzeja Sarajevo, Edin Numankadić, koji je napravio kraći historijski osvrt na značaj ove sportske manifestacije.

“Ovo je izvanredna prilika za prezentaciju naše Olimpijske tradicije i njenog značaja. Prošlo je 30 godina, a veliki broj mladih nema dovoljno informacija o Olimpijadi. Još ih je manje bilo u prilici da vide originalne olimpijske eksponate. Ova izložba je divna prilika za to, a ja se nadam da ćemo ih uskoro ugostiti i u zgradi Olimpijskog muzeja, koju nastojimo obnoviti i otvoriti za posjete javnosti”, rekao je Edin Numankadić, direktor Olimpijskog muzeja.

 “Olimpijska tradicija je jedna od vrijednosti Sarajeva koju nemaju drugi gradovi u regionu. Mi smo sa zadovoljstvom ustupili prostor u našoj poslovnici Olimpijskom muzeju, kako bismo dio ove neprocjenjive građe učinili dostupnijim građanima. Uspostavili smo saradnju i sa osnovnim školama, kako bi se njihovi učenici upoznali sa Olimpijadom i njenim značajem”, izjavio je Edin Karabeg, direktor Sberbank BH..   

 Klijenti Sberbank BH, ali i svi drugi posjetioci u prilici su pogledati ovu izložbu i podsjetiti se na najznačajniji sportski događaj koji se ikad desio u regionu. Građani su u prilici vidjeti Olimpijsku baklju, klizaljke za hokej, reprinte olimpijskih plakata, te brojne druge eksponate.

Duh Olimpijskih igara u poslovnici Sberbank BH u Starom Gradu

Školski čas o sarajevskoj Olimpijadi za učenike osnovnih škola