Sberbank BH u saradnji sa Emirom Spahićem odabrala pet projekata iz pet škola fudbala koje će finansijski podržati u okviru kampanje "Napravite pravi potez"

05.06.2014.

Donacija Sberbank BH po 5.000 KM za pet škola fudbala

Sberbank BH je u saradnji sa Emirom Spahićem, kapitenom bh. fudbalske reprezentacije odabrala pet škola fudbala kojima će biti donirano po 5.000 KM u okviru kampanje „Napravite pravi potez“. Škole fudbala koje su izabrane su: „Bambinosi“ Sarajevo, NK „Čelik“ Zenica, FK „Guber“ Srebrenica, „Colibri“ Živinice, te FK „Prekounje“ Bihać.

„Na naš poziv za podršku škola fudbala prijavilo se više od 40 klubova i škola, te smo imali zaista težak izbor. Uz pomoć našeg kapitena Emira Spahića odabrali smo pet projekata koji najviše doprinose afirmaciji fudbala kod mladih“, izjavio je Vedran Peršić, vođa odjela Marketing i Komunikacije u Sberbank BH.

Podsjećanja radi, „Napravite pravi potez“ je promotivna kampanja za zamjenski kredit koji je koncipiran da omogući građanima lakše i jednostavnije servisiranje postojećih zaduženja, uz brojne dodatne pogodnosti. Zaštitno lice ove kampanje, ali i Sberbank BH, je fudbalska zvijezda Emir Spahić koji je glavni protagonista TV spota za zamjenski kredit. Saradnja Spahića i Sberbank BH započela je početkom marta 2014. godine, u okviru ove saradnje je dogovorena i donacija školama fudbala u Bosni i Hercegovini, s ciljem afirmacije ovog sporta među mladima.