Sberbank najpoželjniji poslodavac

28.12.2015.

Najbolje plasirana finansijska institucija u izboru Najpoželjnijeg poslodavca 2015

Portal posao.ba je po deveti put zaredom dodijelio priznanja kompanijama koje su izabrane za najpoželjnije poslodavce u BiH.

Sberbank BH je značajno napredovala na ljestvici najuspješnijih poslodavaca u odnosu na prošlu godinu, te ušla među TOP 10 poslodavaca u ukupnom poretku.

„Visoka peta pozicija u ovom zaista reprezentativnom izboru je još jedan pokazatej uspješnosti našeg poslovnog modela, ali i naših nastojanja da našim zaposlenicima pružimo što ugodnije radno okruženje“, izjavio je izvršni direktor Jasmin Spahić prilikom preuzimanja nagrade. „Posebno me raduje činjenica da smo najbolje plasirana finansijska institucija na tržištu“, dodao je Spahić.

Projekt "Najpoželjniji poslodavac" se organizuje svake godine, te počinje dvomjesečnim istraživanjem na osnovu kojeg se pravi poredak izabranih najpoželjnijih poslodavaca. U istraživanju su učestvovali ispitanici iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, te je prosječna dob učesnika od 26 do 30 godina. Najveći broj učesnika ima visoku stručnu spremu i trenutno su zaposleni.