Sergey Gorkov, zamjenik predsjednika Uprave Sberbank izjavio je: “Ovaj rejting jasno pokazuje da je sačuvano povjerenje u naše poslovanje u Evropi.” Fitch je 2013. godine po prvi put ocijenio Sberbank sa kreditnim rejtingom BBB- uz stabilne izglede. “I

28.12.2015.

Sberbank BH organizuje nagradni likovni konkurs povodom međunarodnog dana štednje

Sberbank BH će organizovati likovni konkurs za djecu od 5 do 10 godina sa ciljem obilježavanja Međunarodnog dana štednje i promocije štednje među mladima, u periodu od 13. do 27. oktobra. Konkurs je tematski vezan za Sberbank BH, odnosno maskotu i kasicu Sberbank BH.

„Informaciju o konkursu smo proslijedili osnovnim školama, kako bismo pozvalii što više mališana da pošalju svoje likovne radove. Želimo podstaći mlade da iskažu svoju kreativnost, ali i da na jednostavan i zabavan način osvoje zanimljive nagrade“, istakao je Vedran Peršić, vođa odjela Marketing i Komunikacije u Sberbank BH.   

Selekciju radove izvršit će komisija Banke, koja će odabrati tri najbolja rada, te ih nagraditi slijedećim nagradama: 1. mjesto – tablet u vrijednosti 350 KM, 2.mjesto bicikl u vrijednosti 250 KM, te 3.mjesto poklon bon za kupovinu sportske opreme u vrijednosti 100 KM.