Školski pribor za SOS Dječije selo

28.12.2015.

Donacija Sberbank BH za lakši početak školske godine 

Sberbank BH je djevojčicama i dječacima koji su svoje porodice dobili u SOS Dječijim selima BiH donirala školske torbe i pribor koji će im olakšati početak školske godine. Osim školskih torbi, u okviru ove donacije djeca su dobila pernice, tempere, vodene bojice, drvene i voštane bojice, sveske, plastelin, geometrijska pomagala, te razni drugi školski pribor.

Direktor Sberbank BH Edin Karabeg je prilikom uručenja donacije izrazio zadovoljstvo što je ova donacija inicirana od zaposlenika Sberbank BH koji su samostalno sakupili određenu količinu materijala. „Sberbank BH je, u znak podrške ovoj inicijativi zaposlenika, a nakon konsultacija sa čelnim ljudima iz SOS Dječijih sela BiH, obezbijedila dodatna sredstva za nabavku nedostajućeg pribora, kako bismo obradovali što više mališana“, izjavio je Karabeg prilikom uručenja donacije.

„Prijatelji poput Sberbank nam omogućavaju da osiguramo najkvalitetniju brigu za djecu koja su svoje nove porodice dobila su SOS Dječijim selima ovdje u Sarajevu i u Gračanici. Koristim priliku da zahvalim kako direktoru banke, tako i svim uposlenicima koji su pokrenuli inicijativu i osigurali nam vrijednu donaciju školskog materijala. Svaki roditelj zna koliki su troškovi brige o djetetu, a zamislite kada sve to morate osigurati za njih 272, bez prijatelja bi to bilo puno teže“, istakao je Damir Mahmić, direktor SOS Dječijeg sela Sarajevo.

Sberbank BH je, u skladu sa svojom korporativnom strategijom, posvećena djelovanju u lokalnoj zajednici i podršci inicijativama koje doprinose jačanju društva u cjelini.