Štednja uz osiguranje života

13.06.2013.

„Kada govorim o odnosima sa klijentima, ne mislim samo na ljubaznost i efikasnost, već mislim i na sposobnost slušanja onoga što klijenti žele i zadovoljavanja tih želja i potreba. Naše usluge razvijamo kao odgovor na potrebe naših klijenata. Mislim da je to ključ za razvoj čvrstih i obostrano korisnih odnosa na duži period“, izjavio je predsjednik Uprave Sberbank BH Edin Karabeg.

„Izuzetno smo ponosni što smo upravo na našu 10-tu obljetnicu uspješnog djelovanja u BiH, prepoznati od strane snažnog bankarskog sistema kakav je Sberbank BH, kao osiguravatelj koji može da odgovori njihovim visokom standardima. Stoga kao osiguravatelj života br. 1 u BiH, te pionir u razvoju programa bankoosiguranja, potvrdićemo i naše visoke standarde u pogledu vrhunskog servisa i profesionalnog rješavanja svih zahtijeva koje ova saradnja postavlja pred nas. Cijenimo i da zajedno sa partnerima iz Sberbank BH nastavljamo proces profiliranja svijesti svih naših sugrađana, da je skrb o sebi, svom zdravlju i svojoj porodici najprioritetniji zadatak, koje upravo ovakvi financijski produkti i rješavaju", izjavio je predsjednik Uprave Merkur BH osiguiranja Ermin Nuhić.

 Trajanje osiguranja je usklađeno sa rokom oročenja. Sberbank BH nudi veoma atraktivne kamatne stope, zavisno od perioda oročenja (od 12 do 48 mjeseci). Minimalan iznos oročenja je 3000 KM, odnosno 1500 EUR.

 Ponuda ovog proizvoda početak je uspješne saradnje Sberbank BH i Merkur BH osiguranja. Ova saradnja će i u narednom periodu biti nastavljena kreiranjem zajedničkih proizvoda prilagođenih potrebama i zahtjevima tržišta.

Sarajevo, 13.06.2013. – Kao rezultat zajedničke saradnje Sberbank BH i Merkur BH osiguranja predstavljen je novi štedni proizvod na bh. tržištu. Štednja uz osiguranje života je jedinstvena kombinacija štednje i osiguranje, u kojoj klijent ostvaruje mogućnost da dok štedi istovremeno osigura najvrjednije-svoj život.