Ugovorite kredit tokom pauze na poslu

28.12.2015.

Pogodnost za kompanije i njihove zaposlenike

Sberbank BH kontinuirano radi na razvoju i širenju poslovanja sa fokusom na novim kanalima prodaje. Banka odnedavno nudi mogućnost lijentima da ugovore proizvode i usluge na svom radnom mjestu, bez dolaska u poslovnicu. Radi se o projektu "Bank@Work", odnosno "Vaša banka na vašem radnom mjestu", u okviru kojeg zaposlenici Sberbank BH realizuju organizovane posjete određenim kompanijama, organizuju sastanke sa njihovim zaposlenicima i na licu mjesta završavaju mnoštvo poslova zbog kojih bi klijent morao doći u banku.

„Ovaj je kanal namijenjen prije svega klijentima koji zbog radnih ili drugih obaveza nisu u mogućnosti doći u poslovnice. Oni zahvaljujući ovom projektu sve aktivnosti oko apliciranja za kredit ili karticu ili ugovaranje depozita mogu završiti na svom radnom mjestu, tokom pauze“, izjavila je Emina Muharemović, direktorica prodaje i poslovne mreže u Sberbank BH.

"Nekoliko mjeseci mukotrpnog rada se isplatilo jer smo prvi u BiH u potpunosti implementirali ovaj koncept i našim klijentima omogućili jednostavniji i brži pristup finansijskim uslugama“, dodala je Muharemović.

"Realizovali smo ovaj projekat u nekoliko vodećih kompanija u BiH, a planiramo uključiti i ostale zainteresovane kompanije. Dosadašnja iskustva su veoma pozitivna jer su i poslodavci prepoznali značaj ovog projekta, prije svega kroz smanjenje odsustva zaposlenika i uštedu vremena, ali i kroz različite finansijske pogodnosti koje ostvaruju i zaposlenici i poslodavci u okviru projekta Bank@work", izjavio je Enver Lemeš, direktor poslovanja sa pravnim licima u Sberbank BH.

Sve zainteresovane firme za učešće u ovom projektu se mogu prijaviti putem regionalnih koordinatora Sberbank BH.