Volksbank BH donirala 27,000 KM Otvorenoj mreži

14.02.2013.

Nakon završetka vrlo uspješne Volksbank kreditne kampanje pod nazivom 'Paket od srca', namjenjenoj svim građanima koji su željeli štedjeli sigurno, Banka je odlučila donirati znatan iznos humanitarnom fondu OTVORENA MREŽA, iz vlastitih sredstava prikupljenih tokom akcije.

Predsjednik Udruženja, Almir Čehajić Batko istaknuo je kako je Volksbank uvijek bila Prijatelj i Partner Otvorene Mreže i pozvao i druge kompanije da pomognu rad organizacije.

'Zadovoljstvo nam je što smo već nekoliko godina u prijateljskom odnosu sa institucijom kakvo je udruženje „OTVORENA MREŽA”. Cijeneći njihovu misiju prvenstveno posvećenu izlječenju teško oboljelih naših sugrađana-  na različite načine pokušavamo podržati njihov rad', naglasio je Edin Karabeg, predsjednik Uprave Volksbank BH.

Pružanjem podrške zajednici u kojoj djeluje, te na taj način izražavajući društvenu odgovornost, Volksbank BH nastoji svojim aktivnostima doprinijeti i opštoj dobrobiti bosansko hercegovačkog društva.

“Otvorena mreža” je nevladina organizacija sa sjedištem u Sarajevu koja je nastala kao udruženje građana  2009. godine i djeluje na prostoru cijele Bosne i Hercegovine. Udruženje godinama aktivno pomaže u liječenju oboljelih građana Bosne i Hercegovine, kroz različite akcije i pozivanje jedinstvenih humanitarnih brojeva.


Kontakt za medije:
Naida Kundurović
PR Manager
Marketing i Komunikacije
Marketing & Communications


Fra Anđela Zvizdovića 1
71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel.: +387 33 295635
Fax: +387 33 295603

Predsjednik Uprave Volksbank BH, članice Sberbank Europe  Edin Karabeg  uručio je danas u prostorijama OTVORENE MREŽE ček - donaciju u iznosu od 27, 300 KM predstavnicima Udruženja.